Max Verstappen getergd: 'In Japan slaan we terug!'

Max Verstappen getergd: 'In Japan slaan we terug!'

Max Verstappens indrukwekkende reeks van tien opeenvolgende overwinningen in de Formule 1 kwam zondag bij GP van Singapore tot een einde. De huidige leider in het Formule 1-kampioenschap blijft desondanks optimistisch en spreekt het vertrouwen uit dat zijn Red Bull Racing-team tijdens de komende Grand Prix van Japan met hernieuwde kracht zal terugkeren.

De 25-jarige Nederlandse coureur eindigde als vijfde bij de Grand Prix van Singapore, een race die werd gedomineerd door Carlos Sainz van Ferrari.

Ondanks de tegenslag wist Verstappen zijn voorsprong in het kampioenschap uit te breiden tot 151 punten, maar niet met een marge die groot genoeg is om in de week erna zijn derde F1-titel veilig te stellen.

Verstappen richt pijlen op Suzuka na P5 in Singapore

Na de race vertelde Verstappen aan verslaggevers hoe hij dacht over het komende circuit van Suzuka: "Ik denk dat we snel zullen zijn in Suzuka. Dit circuit is zo anders dan Suzuka dat je er niet echt een verband mee kunt leggen. Het zou goed moeten zijn voor onze auto. Het circuit is altijd superleuk om te rijden, dus ik hoop dat zodra we de auto op de baan zetten, hij in een goede window staat."

Verstappen startte in Singapore als elfde op de harde band. Hij klom kortstondig naar de tweede plaats, nadat de leiders pitstops maakten tijdens een safety car-periode, maar een daaropvolgende pitstop zette hem terug, mede doordat concurrenten kort na zijn enige pitstop konden profiteren door te pitten tijdens de VSC.

'Alle details moeten kloppen als je wil kunnen winnen'

"Het was misschien wel het slechtste scenario. Het was precies het verkeerde moment om naar buiten te komen. Ik wist dat deze dag zou komen, dus voor mij is het absoluut prima. Alles moet perfect zijn."

Max Verstappen

Verstappen noemt dit lastige weekend een voorbeeld voor hoe moeilijk winnen is in deze sport: "Iedereen zegt altijd 'ah, kijk eens hoe dominant ze zijn, kijk eens hoe makkelijk het is'. Maar het is niet makkelijk... dit weekend hebben we een paar dingen niet goed gedaan, en dan sta je op achterstand en win je niet."

"Ik denk dat we vandaag ons best hebben gedaan. Voor nu is het doel om volgend weekend in Japan te winnen", concludeerde de Red Bull Racing-coureur.

0 reacties

Dit vind je misschien ook leuk