Zak Brown: Lando Norris gaat nergens heen onder dit contract

Zak Brown: Lando Norris gaat nergens heen onder dit contract

door Lysanne

McLaren CEO Zak Brown onthult dat hij niet bang is dat Lando Norris een manier gaat zoeken om mogelijk eerder onder zijn contract uit te komen bij het race-team. Het zou simpel gezegd niet eens mogelijk zijn.

Norris kan niet onder McLaren-contract uit

Hoewel de 23-jarige Lando Norris als een van de beste jongere coureurs op de huidig grid wordt gezien, ziet het er niet al te best uit voor McLaren dit jaar. De Brit wist vorig jaar veel in de punten te rijden, maar begint dit seizoen met een mineur: nul punten na twee races.

Het ziet er naar uit dat McLaren veel problemen heeft met de auto en dat ze aan een moeilijk seizoen begonnen zijn. Genoeg redenen als coureur om te overwegen van team te wisselen.

Norris wordt in verband gebracht met een overstap naar Red Bull Racing, maar heeft wel recent bijgetekend bij McLaren tot en met 2025.

Volgens teambaas Andrea Stella werkt het team hard aan de problemen met de auto. Maar onder dit contract uitkomen? Geen denken aan, vertelt McLaren-CEO Zak Brown. "Er zijn geen vervroegde beëindigingsopties in Lando's contract," zei hij in Australië.
"Helemaal niet."

Opvallend, omdat het contract van Daniel Ricciardo wel vroegtijdig opgezegd kon worden.

Lando is gelukkig bij het team - Zak Brown

"Als hij tegen het einde van zijn huidige deal niet wint en er geen zin in heeft, dan zal hij, zoals elke coureur, overwegen om te gaan. Uiteindelijk zijn we hier allemaal om te winnen", vertelde Brown nog.

"Maar Lando is gelukkig in het team, hij ziet onze vooruitgang, hij is een echte teamspeler. Dus het belangrijkste is dat hij zich op zijn gemak voelt, en we hebben de tijd om te bewijzen dat we hem een auto kunnen bieden waarmee hij kan winnen", besloot de Amerikaan.

De ervaring leert, keer op keer, dat een langlopend contract in F1 zonder ontsnappingsclausules een zeldzame uitzondering is. Mogelijk kan McLaren nog wel aan bepaalde voorwaarden voldoen dit seizoen, omdat er nog volop kansen in verschiet liggen. Maar bij uitblijven van herstel, moet Brown beseffen dat Norris een gewilde coureur is die inmiddels wél voor overwinningen wil kunnen vechten.

Formule 1

0 reacties

Dit vind je misschien ook leuk