De Vries twijfelt over haalbaarheid punten in Djedda: 'Moet realistisch blijven'

De Vries twijfelt over haalbaarheid punten in Djedda: 'Moet realistisch blijven'

door Lysanne

We gaan het tweede race weekend in en dat betekent maar één ding voor kersverse F1-coureur Nyck de Vries, een nieuwe poging om punten te verdienen. Toch twijfelt de AlphaTauri-coureur of dat mogelijk wordt tijdens de race in Saoedi-Arabië.

Geen kinderdroom meer

Hoewel Nyck de Vries alweer aan zijn tweede officiële F1-race begint, beseft de Nederlander steeds meer dat zijn jongensdroom uitgegroeid is tot zijn baan. "Het voelt nog steeds als een eerste dag op school. Ik draai natuurlijk al wat jaren mee, heb veel race-ervaring en weet hoe raceteams opereren, maar Formule 1 is toch een nieuwe wereld voor me. Ik leer elke dag", vertelde De Vries in aanloop naar de tweede race van het seizoen.

Nyck mocht vorig jaar invallen voor Alex Albon bij de Grand Prix in Italië, en hij wist zijn eerste punten te pakken in zijn Formule 1-debuut race. Helaas herhaalde hij dit niet tijdens zijn eerste race met een vaste stoel. Na wat fouten moest De Vries op de laatste startrij beginnen in Bahrein, wel wist hij zich nog omhoog te vechten naar de veertiende plek.

'Jeddah is totaal anders dan Bahrein'

Nog maar een keer proberen in Jeddah dan? Toch twijfelt de AlphaTauri-coureur of het mogelijk is om tijdens de Grand Prix van Saoedi-Arabië punten binnen te slepen. Bahrein is namelijk totaal anders dan het stratencircuit van Jeddah.

"Het is het spiegelbeeld van Bahrein. Hier is het asfalt nieuw, de bochtensnelheid hoog en de bandenslijtage laag", vertelde Nyck de Vries. "Op papier zou dit circuit ons beter moeten liggen. Dat willen we ook graag denken, maar we blijven nederig. De realiteit is boeiender dan alle grafiekjes en de gaten in de middenmoot zijn klein."

"Punten pakken is voor ons dus altijd goed. Natuurlijk is ons doel duidelijk, maar we moeten gewoon onze eigen job doen en er alles uit halen. Als 12de het maximaal haalbare is, moeten we daar ook tevreden mee proberen te zijn."

Nyck de Vries

De Nederlander is tot heden was twee keer in Jeddah geweest, beide keren als reserve-coureur voor Mercedes. Hij kent de baan, maar racen erop heeft hij nog niet gedaan, alleen in een simulator. "Ik ben na Bahrein in de simulator gestapt. Het is indrukwekkend. Erg snel én best gevaarlijk. Ik heb zin om mijn tanden erin te zetten."

Of De Vries zichzelf door het middenveld weet te vechten op weg naar zijn punten, zien we zondag 19 maart 2023 om 18.00 uur.

0 reacties

Dit vind je misschien ook leuk