Formule 2-kampioen aast op Williams-zitje Logan Sargeant

Formule 2-kampioen aast op Williams-zitje Logan Sargeant

door Redactie

Felipe Drugovich is genoemd als een kanshebber voor het laatste Formule 1-stoeltje op de grid in 2024 bij het team van Williams. De Formule 2-kampioen van 2022 en huidig reservecoureur voor Aston Martin is al enkele weken in onderhandeling met Williams, zo meldt het Zwitserse Blick.

Drugovich is in de race om Logan Sargeant te vervangen, die een moeilijk weekend beleefde tijdens de Japanse Grand Prix. De toekomst van Sargeant bij Williams is al een tijdje onzeker en zijn recente kwalificatiecrash op Suzuka heeft zijn kansen om zijn stoeltje nog een seizoen te behouden er niet beter op gemaakt.

Drugovich al weken in onderhandeling met Williams

De gerenommeerde Formule 1-journalist Roger Benoit onthulde vorige week dat Williams geen plannen had om afscheid te nemen van Sargeant voor zijn komende thuisraces in Austin en Las Vegas. De positie van de Amerikaanse rookie lijkt echter steeds onzekerder te worden, ondanks de publieke steun van Williams teambaas James Vowles.

Er doen geruchten de ronde dat Drugovich, met sterke financiële steun, in aanmerking komt voor een fulltime debuut bij Williams in 2024. De 23-jarige Braziliaan probeerde eerder al een stoeltje te bemachtigen bij Alfa Romeo, maar dat lukte niet toen Zhou Guanyu opnieuw werd aangesteld voor een derde seizoen.

Ondertussen lijkt het erop dat Mick Schumachers aspiraties voor een fulltime terugkeer op de Formule 1-grid weer in de ijskast moeten. Volgens berichten heeft Williams-baas James Vowles besloten om Schumacher geen stoeltje aan te bieden, ondanks een verzoek van Mercedes-teambaas Toto Wolff.

Mick Schumacher en Liam Lawson niet op shortlist Williams

Na het zien van de simulatordata van Mick, de zoon van zevenvoudig wereldkampioen Michael Schumacher, is daarvan afgezien… In plaats daarvan is Schumacher klaar om zijn rol als Mercedes F1-reservecoureur te combineren met een mogelijke WK Endurance bij Alpine.

Hoewel Liam Lawson een fulltime contract bij AlphaTauri in 2024 misloopt, zou de Nieuw-Zeelander een overstap naar Williams hebben uitgesloten. Lawson maakte indruk bij Red Bull toen hij de geblesseerde Daniel Ricciardo verving en in zijn derde race al twee punten scoorde. Ricciardo zal echter degene zijn die in 2024 plaatsneemt naast Yuki Tsunoda bij het satellietteam van Red Bull.

Naar verwachting zal de 21-jarige Lawson het komende seizoen een test- en reserverol vervullen voor Red Bull. Tijdens het Japanse Grand Prix-weekend gaf Red Bull-teambaas Christian Horner toe dat het ‘onwaarschijnlijk’ is dat Williams Lawson voor slechts één seizoen vastlegt. Lawson benadrukte op zijn beurt zijn trouw aan Red Bull.

Er gaan ook geruchten dat Red Bull een fulltime zitje heeft toegezegd aan Lawson voor het seizoen 2025, bij het seniorenteam of hun zusterteam AlphaTauri.

0 reacties

Dit vind je misschien ook leuk