Williams-teambaas gefrustreerd: 'punten weg door do-or-die aanval Perez'

Williams-teambaas gefrustreerd: 'punten weg door do-or-die aanval Perez'

door Jarlo

Williams-teambaas, James Vowles, kijkt gefrustreerd terug op de Grand Prix van Singapore. De Brit is van mening dat door de onhandige inhaalactie van Red Bull-coureur, Sergio Perez, het team van Williams punten misliep.

Op voorhand van het weekend in Singapore, had het team van Williams geen hoge verwachtingen van de kansen op Marina Bay. Het F1-team uit Wantage heeft de beschikking over een auto die in staat is hoge topsnelheden te bereiken. Dat gaat echter gepaard met weinig downforce genereren, terwijl dat element juist goed van pas komt op het Marina Bay Street Circuit.

Ondanks deze lage verwachtingen, bewees Albon wederom waar hij tot toe in staat is in de W45. Met nog maar vijf ronden te gaan in Singapore, lag Williams-coureur Alex Albon tiende en kreeg zelfs nog de AlphaTauri-coureur, Liam Lawson, in zijn vizier.

De hoop op punten gingen echter binnen enkele seconden in rook op toen Perez, in gevecht om zijn positie met de Williams-coureur, een nogal onhandige inhaalactie poogde. Dit leidde tot contact met Albon, waardoor de Williams uit balans raakte en bijna in de muur belandde. Albon viel hierdoor terug naar de veertiende plek.

Vowles benadrukt belang constructeurs-gevecht Williams

Vowles baalt enorm, en laat weten waarom de potentiële twee punten die Williams heeft laten liggen doorslaggevend kunnen zijn voor de eindpositie voor het Britse F1-team.

"Het doet pijn wanneer je twee punten door de neus geboord worden, in een kampioenschapsgevecht waar het draait om enkele punten pakken. Zeker omdat we op dat moment voor lagen op onze directe rivalen", aldus Vowles.

Vowles niet onder de indruk van Perez: ‘zonder goede reden’

Behalve te kijken naar de gevolgen van de ijverige inhaalpoging, had Vowles ook nog wat advies voor Perez.

"De inhaalactie van Perez was ook nog eens zonder goede reden. Er zijn verstandige manieren om in te halen, en dit was niet de manier om het te doen. Alex was al aan het insturen voor de bocht, en Perez besloot alsnog een poging te doen om aan de binnenkant in te halen. Met het contact tegen de sidepod was het gevolg."

James Vowles - Williams-teambaas

0 reacties

Dit vind je misschien ook leuk