Red Bull niet helemaal ontevreden: ‘veruit snelste aan einde’

Red Bull niet helemaal ontevreden: ‘veruit snelste aan einde’

door Jarlo

Red Bull-adviseur, Helmut Marko, kijkt terug op een teleurstellende Grand Prix van Singapore voor het hele team van Red Bull. De Oostenrijker was uiteraard teleurgesteld, maar kon niet anders dan onder de indruk zijn van de laatste stint van Max Verstappen. De Nederlander reed in ongeveer acht rondjes een gat van achttien seconde dicht naar Ferrari-coureur Charles Leclerc, en was met die snelheid met afstand de snelste auto op de baan.

Red Bull Racing had, zoals gezegd, een zwaar weekend in Singapore. De problemen begonnen al op vrijdag, waar het team veel problemen had met de balans van de auto. Het team uit Milton Keynes kreeg het maar niet voor elkaar om de afstelling van de auto op orde te krijgen. Het gevolg was, later op de zaterdag, een Q2 exit voor zowel Verstappen, als Perez. In de race wist de Nederlander nog op te klimmen naar de vijfde plek, terwijl teamgenoot Perez niet verder kwam dan achtste.

Een zeer indrukwekkende laatste stint

Ondanks alles, was er toch een hoogtepunt dit weekend voor het Oostenrijkse F1-team. Verstappen maakte in de slotfase van de race een pitstop voor de medium band, en liet daarmee een indrukwekkende snelheid zien. De Nederlander viel na zijn pitstop terug op de vijftiende plek, maar wist in ongeveer twintig rondjes, acht plekken goed te maken. Daarna dichte hij ook nog een gat van achttien seconde naar Leclerc.

Marko tevreden met slotfase Verstappen

Ook Marko kon de snelheid van Verstappen in de slotfase waarderen. De Oostenrijker vertelde, in gesprek met Auto Motor und Sport, wat volgens hem ideaal was om de balans enigszins te herstellen tijdens de race.

"In het begin hielp het hogere gewicht van de benzine waarschijnlijk, maar ook in de laatste stint op mediums hadden we de snelste auto's van het veld." 

Helmut Marko - Red Bull-adviseur 

0 reacties

Dit vind je misschien ook leuk