Sergio Perez ziet het glas halfvol: 'prima resultaat na draak van race'

Sergio Perez ziet het glas halfvol: 'prima resultaat na draak van race'

door Jarlo

De Dutch Grand Prix verliep allesbehalve vlekkeloos voor Sergio Perez. De Mexicaan had een 'rollercoaster' van een race.

"Al met al een prima resultaat" - Sergio Perez

De teamgenoot van Max Verstappen, die de race vertrok vanaf plek 7, had een geweldige strategische call gemaakt door als één van de eerste naar de intermediate-band te switchen toen het begon met regenen. Nadat de rest van het veld een pitstop had gemaakt, verraste Sergio Perez vriend en vijand door opeens met meer dan seconde aan kop te liggen.

Toch was er gebrek aan snelheid bij de Mexicaan, die zijn enorme voorsprong als sneeuw voor de zon zag verdwijnen. Uiteindelijk werd Perez makkelijk ge-undercut in rondje dertien en verloor daarmee al relatief snel de leiding van de race.

'RB19 dreef over het asfalt'

Het leek er heel lang op dat Perez tweede zou eindigen, maar daar staken de weergoden richting het einde van de race een stokje voor. De hemel brak open en het begon flink te regenen. Perez was één van vier coureurs die zich verslikte in bocht 1 door het vele water. De Mexicaan spinde en verloor bakken met tijd, even later raakte hij ook nog de muur bij het inrijden van de pitstraat.

“De auto dreef over het asfalt en ik kreeg daardoor de auto niet gestopt”, zei de Mexicaan achteraf. Uiteindelijk werd de race stilgelegd door de hevige regen.

In ronde 66 van de Nederlandse GP werd de race weer hervat en lag hij op dat moment op de derde plek. Door een vijf seconde tijdstraf kon Pierre Gasly nog naar het podium ten koste van Perez, die uiteindelijk vierde eindigde.

Na afloop van de race op Zandvoort zei Perez in het interview bij het vierkantje dat het “al met al een goed resultaat is met alles wat er gebeurde”.

0 reacties

Dit vind je misschien ook leuk