Van veelbelovend naar afgrijselijk: Singapore GP door de ogen van Alonso

Van veelbelovend naar afgrijselijk: Singapore GP door de ogen van Alonso

door Jarlo

Voor Aston Martin-coureur, Fernando Alonso, was de Grand Prix van Singapore een weekend om snel te vergeten. De Spanjaard had in de race een auto die lang niet zo competitief was als normaal, maar was zelf zeker ook niet foutloos.

Het weekend van de Spanjaard begon nog redelijk positief. Alonso sloot vrije training één af als achtste, vrije training twee als vierde, en vrije training drie als dertiende. Ondanks deze wisselvallige resultaten, viel juist op dat de ‘longrun pace’ van de Spanjaard wél goed was. Voor de race waren er dus wel degelijk verwachtingen van de Aston Martin-coureur. Deze verwachtingen bleken echter niet waargemaakt te kunnen worden.

Alonso’s ‘rollercoaster’ race 

Alonso moest de race aanvangen vanaf de zevende plek. Een prima openingsfase volgde. De race van de Spanjaard nam echter een wending, toen hij tijdens de Safety Car per ongeluk over de witte lijn ging bij de entree van de pits. Een straf van vijf seconden volgde.

Zijn volgende pitstop kostte daardoor extra tijd, wat ervoor zorgde dat hij ver terug naar achteren viel. Tenslotte de laatste malheur: hij verremde zich in de laatste sector, waardoor hij een paar keer moest steken om zijn weg te kunnen vervolgen.

Alonso eindigde voor het eerst in 2023 niet in de top tien, en kwam slechts als vijftiende over de streep.

Alonso reageert na afloop van de Grand Prix van Singapore

"Het was een lastige race. We hadden duidelijk niet het tempo waar we op hoopten. Er waren te veel fouten in de pitstraat, langzame pitstops en verkeer in één race. Een race om snel te vergeten, maar zoals ik al zei, slechts één race. Dat is het goede. Hopelijk kunnen we al die slechte dingen eruit halen, ervan leren en beter terugkomen in Japan."

"We moeten naar de details kijken. Het is duidelijk dat we de antwoorden nog niet hebben, maar we moeten beter worden voor Japan. We hadden allemaal een sterk weekend verwacht in Singapore. Dat was niet het geval, we verwachten in Japan geen magie, maar misschien krijgen we een mooie verrassing." 

Fernando Alonso - Aston Martin-coureur

0 reacties

Dit vind je misschien ook leuk