Chinese GP voor 2023 nog niet geannuleerd

Chinese GP voor 2023 nog niet geannuleerd

door Cas Zeeman

Shanghai blijft gepland volgend jaar voor het eerst sinds drie jaar de Chinese GP te organiseren. Sinds de Chinese GP een racedatum in april kreeg toegewezen heerste er veel scepsis dat het strenge 'zero-COVID' beleid dat nog altijd van toepassing is in China. Het zou de komst van de F1 in het geding kunnen brengen, maar vooralsnog staat Shanghai op de kalender.

Chinese GP dreigt geannuleerd te worden

Eerder deze week berichtte de BBC dat de Chinese GP mogelijk geannuleerd zou worden. Dit ten gevolge van de quarantaineregels die nog altijd in het Aziatische land gelden. Maar de Formule 1 houdt nog altijd vol dat er een definitief besluit genomen moet worden: "We blijven de COVID-situatie in China in de gaten houden en voeren een nauw dialoog met de autoriteiten aldaar", aldus een woordvoerder.

"China is opgenomen in de kalender en tot we anders aangeven blijft dit zo".

Zhou: 'Wordt een race tegen de klok'

Ook Guanyu Zhou, de enige Chinese coureur op de grid, heeft op het nieuws rondom de Chinese GP gereageerd.

"Toen ik hoorde dat de race in april zou plaatsvinden, wist ik gelijk dat het een race tegen de klok zou worden om alles op tijd in orde te krijgen. Omdat je met de COVID-regels bij binnenkomst van China altijd in quarantaine moet, zal dat de zaken een stuk ingewikkelder maken".

Guanyu Zhou over het nieuws rondom de Chinese GP

0 reacties

Dit vind je misschien ook leuk