Christian Horner voelde bui al hangen: ‘zat er aan te komen’

Christian Horner voelde bui al hangen: ‘zat er aan te komen’

door Jarlo

Red Bull-teambaas, Christian Horner, heeft na afloop van de Grand Prix van Singapore gereageerd op de race van zijn beide coureurs. De Brit was uiteraard teleurgesteld, maar benadrukte ook een aantal momenten waar hij wel tevreden over was.

De GP van Singapore was een weekend om snel te vergeten voor Red Bull. Het team uit Milton Keynes had het al vanaf vrijdag moeilijk in de straten van Singapore. De balans van de RB19 leek er nauwelijks te zijn. Deze lijn werd doorgetrokken naar de kwalificatie, waar de beide Red Bulls Q3 niet wisten te halen. Max Verstappen kwalificeerde elfde, teamgenoot Sergio Perez bleef steken op een dertiende plek. In de race kwam de Nederlander niet verder dan P5, terwijl teamgenoot Perez bleef steken op een achtste plek.

'Daar lag ons gebrek aan snelheid niet aan’

Horner had het onder andere over de nieuwe “Flexi-wings TD”. De nieuwe flexibele vleugels werden gebruikt voor Singapore, waarbij gesuggereerd werd dat dat wel eens de oorzaak zou kon zijn voor het gebrek aan snelheid bij de RB19. Horner ontkrachte deze theorie meteen, wetende dat er geen componenten aan de RB19 zijn veranderd.

"Ik weet dat jullie allemaal graag de TD (technical directive) de schuld willen geven, maar helaas kunnen we dat niet eens, want er is geen enkel onderdeel van onze auto veranderd. Ik denk dat we gewoon niet in het juiste window voor de auto zaten, vooral niet over één ronde. En als je daar niet bent, dan voelen de banden verschrikkelijk aan. Alles werkt dan gewoon niet", aldus Horner.

Horner: ‘dat deed Max heel goed’ 

Ondanks een moeilijke race, had Horner lovende woorden over voor zijn rijders, die ondanks alle moeilijkheden er alles aan hebben gedaan om het maximale eruit te halen.

"Het tempo van Max aan het einde, en de terugkomst van Checo (Perez), zorgden ook voor een zeer sterke prestatie. We wisten dat er op een gegeven moment een einde aan deze reeks zou komen. Vijftien overwinningen op rij is een ongelooflijke prestatie. Tien overwinningen voor Max is net zo opmerkelijk."

Christian Horner - Teambaas Red Bull Racing

0 reacties

Dit vind je misschien ook leuk