Leclerc weerspreekt serieuze gesprekken met Ferrari-top na Bahrein-drama

Leclerc weerspreekt serieuze gesprekken met Ferrari-top na Bahrein-drama

door Lysanne

Ferrari-coureur Charles Leclerc houdt vol dat de geruchten "ongegrond" zijn - men beweert namelijk dat Ferrari zich in een crisis zou bevinden. De Monegask stelt dat de ontmoeting, die hij met de Ferrari-president gehad zou hebben, naar verluidt nooit heeft plaatsgevonden, maar dat hij wel naar Maranello gegaan zou zijn.

'Veel geruchten rond het team'

Na het motordrama in Bahrein, eiste Charles Leclerc naar verluidt een gesprek met de Ferrari-president John Elkann in Maranello, om uit te zoeken wat er mis ging halverwege de race. Leclerc moest stoppen met de race door een technisch probleem gerelateerd aan de motor, dan wel de elektra. Ook 2023 inluiden met motorproblemen is het laatste wat men wil bij Ferrari na de betrouwbaarheidsproblemen uit 2022.

"Dit is absoluut niet waar", vertelde Leclerc. "Er zijn veel geruchten rond het team. Voor een keer was 90 procent van hen volkomen ongegrond. Ik weet niet waar het vandaan komt en, om eerlijk te zijn, ik wil zelfs geen energie verspillen aan het proberen uit te vinden waar het vandaan komt. We moeten gewoon bezig zijn en ons op onszelf concentreren."

Er gingen ook geruchten rond dat belangrijke Ferrari-medewerkers wilde vertrekken vanwege het leiderschap van CEO Benedetto Vigna. Even later werd duidelijk dat Chief Engineer Vehicle Concept, David Sanchez, wegging bij het team en Laurent Mekies, de race-director bij Ferrari, ook op punt staat te vertrekken. Ferrari-teambaas Fred Vasseur ontkent ook die claims.

'We komen sterker terug'

"Eerlijk gezegd heb ik deze geruchten duidelijk gezien en ben toen naar Maranello gegaan. In het begin dacht ik dat ik niet zeker weet hoe het team erop zal reageren", legde Leclerc verder uit over zijn bezoek naar de fabriek.


"Maar toen hebben we een vergadering gehad met het hele team, met alle Ferrari-medewerkers. Ik was echt verrast. Iedereen is er volledig mee bezig en heel positief, wat geweldig is. We moeten allemaal in dezelfde richting pushen, want ik zei dat dit het belangrijkste is."

"We moeten nog steeds als een gek vechten om weer aan de top te staan ​​en te blijven pushen. Als het Ferrari is die niet zo goed gaat als zou moeten, dan zijn er veel stemmen en al deze dingen rond het team, maar we moeten goed zijn in het besteden van onze energie binnen het team, in de goede richting duwen en een verschil en kom sterker terug.”

Charles Leclerc

Formule 1

0 reacties

Dit vind je misschien ook leuk