Sainz moest tijdens GP Japan keihard lachen in zijn Ferrari toen hij dit zag

Sainz moest tijdens GP Japan keihard lachen in zijn Ferrari toen hij dit zag

door Jarlo

Ferrari-coureur Carlos Sainz beweerd ‘hardop te hebben gelachen’ tijdens de race, toen hij achter de twee Mercedessen aan zat. De Spanjaard was geamuseerd toen de twee Mercedes-coureurs de DRS-strategie kopieerden, die hij een week eerder tijdens de Grand Prix van Singapore gebruikte om de race te winnen.

Een week geleden, tijdens de race op het Marina Bay Street Circuit in Singapore, speelde Sainz een heel slim spelletje met McLaren-coureur Lando Norris. De twee zijn inmiddels geen teamgenoten meer, maar werkte weer zoals vanouds samen om, de bloedsnelle George Russel in bedwang te houden.

Sainz gaf de McLaren-coureur met opzet DRS, zodat de Brit de aanvallen van Russel kon pareren op de rechte stukken. Beiden hadden op deze manier voordeel. De Spanjaard kon de race winnen, terwijl zijn goede vriend Norris knap tweede kon eindigen.

Een koekje van eigen deeg in Japan 

Een week later in Japan, waren de rollen echter omgedraaid. Sainz was duidelijk sneller dan de beide auto’s van Mercedes. Echter, speelde Mercedes hetzelfde spelletje als Sainz deed in Singapore. De voorste Mercedes, Lewis Hamilton, hield George Russel met opzet in de DRS.

Deze poging bleek echter niet heel effectief, aangezien Sainz een veel betere exit had bij de laatste bocht, en daardoor makkelijk voorbijging aan de Brit.

Sainz lachte zich rot om gefaalde DRS-tacktiek 

Na afloop van de race, liet Sainz weten te hebben gelachen in de auto.

"Ik vond het eigenlijk wel grappig. Ik moest lachen in de auto, omdat ik Lewis langzamer zag rijden in 130R (bocht 15) om de DRS aan George te geven. Ik moest ervoor zorgen dat ik George kon aanvallen in de chicane. Zo niet, dan kon ik hem niet in een fout dwingen, dan wordt het onmogelijk om hem te passeren. Ik verremde mij in de chicane, maakte een kleine switchback werkend, en toen gebruikte ik de DRS, slipstream en alles om hem te passeren. Het was erg leuk, en het kostte me bijna mijn eigen positie met mijn eigen trucjes." 

Carlos Sainz - Ferrari-coureur

0 reacties

Dit vind je misschien ook leuk