Saoedi-Arabië bereid nieuw miljardenbod te doen om F1 over te nemen

Saoedi-Arabië bereid nieuw miljardenbod te doen om F1 over te nemen

door Michael Janiec

Een collectief uit Saoedi-Arabië in nog bereid om met Liberty Media rond de tafel te zitten, nadat een eerder bod om de F1 over te nemen werd afgeslagen. Naar verluidt ging het toen om 20 miljard dollar.

Miljardenbod uit Saoedi-Arabië F1-rechten staat nog

De Saoedi's geven het nog niet op, zo meldt Bloomberg. Het bod zou nog steeds staan, aldus PIF, het Investeringsfonds van de initiatiefnemers van de overname.

De bereidheid zou zelfs bestaan om het bod, dat uit begin 2022 dateert, te verhogen.

De Formule 1, sinds eind 2016 in handen van de Amerikaanse kabelgigant Liberty Media, werd destijds gekocht van Bernie Ecclestone voor 4,4 miljard.

F1 als toneel van oliegeld

Als je beseft dat de F1 streeft naar een toekomst, waarin het uitfaseren van traditionele brandstoffen een markt an sich wordt… vanaf 2026 zullen de motoren uitsluitend nog aangedreven worden door synthetische, CO2-neutrale brandstoffen in combinatie met de hybridesystemen.

De bereidheid om te investeren... door één van de landen waar de meeste olie gewonnen wordt. Niet te onderschatten.

En niet enkel als je kijkt naar de potentiële implicaties van grootschalige ‘greenwashing’ die zou kunnen plaatsvinden als de overname lukt. Nee, we kunnen blijkbaar óók niet om zulke grootmachten heen als het aankomt op een toekomst bouwen die ‘onafhankelijk’ is van fossiele brandstoffen.

0 reacties

Dit vind je misschien ook leuk