Stella realistisch: ‘McLaren kon winnen door slecht weekend Red Bull Racing’

Stella realistisch: ‘McLaren kon winnen door slecht weekend Red Bull Racing’

door Michael Janiec

McLaren-teambaas Andrea Stella waarschuwt dat de eerste overwinning van Lando Norris tijdens de Grand Prix van Miami niet opeens een keerpunt in het WK betekent. De 53-jarige Italiaan benadrukt daarbij dat dit niet garandeert dat het team een constant snellere auto heeft dan Red Bull.

McLaren introduceerde belangrijke upgrades in Miami. Upgrades die Norris hielpen aan een overwinning. De Brit profiteerde van een safetycar halverwege de race om zijn pitstop te maken en de leiding over te nemen. Red Bull-teamadviseur Helmut Marko suggereerde dat McLaren het superieure pakket had.

'Mindere weekend Red Bull oorzaak, niet de betere auto'

Stella gelooft echter dat de problemen van Red Bull in Miami een rol speelden: "Ik denk van wel, we hebben de auto verbeterd. We zien aan de cijfers hoeveel we verbeterd hebben. En het is marginaal. Je zou het moeten zien in de rondetijden. Maar ik denk dat deze race voor Red Bull een beetje moeilijk was. Dus voordat we concluderen dat het tempo dat wij (bij Red Bull) zagen een weergave van de toekomst is, zet ik mijn handtekening niet onder deze uitspraak."

Hoewel Stelle zich gemotiveerd voelt door de overwinning, benadrukt de teambaas de noodzaak van verdere ontwikkeling om Red Bull consequent uit te dagen: "We nemen dit positief op en zien het als een aanmoediging. Als er al iets is, dan geeft het nog meer energie om verder te ontwikkelen, mogelijk zelfs sneller te ontwikkelen, dan momenteel. Maar in mijn ogen, als wij consequent Red Bull willen uitdagen, dan moeten we een ander pakket leveren."

Stella benadrukt eerdere races, waarin McLaren achterbleef op Red Bull: "Want, zoals eerder in Japan, zaten we in de kwalificatie zes tienden achter Red Bull. In China zaten we er weer een paar tienden naast. Het zou dus compleet onrealistisch zijn om te denken dat wat we hier (in Miami) hebben gezien het complete beeld van de competitiviteit is. Ik denk dat Red Bull hier niet het maximale uit hun pakket heeft gehaald."

0 reacties

Dit vind je misschien ook leuk