Hamilton voorspelt voor Suzuka: ‘dit laten zij niet nogmaals gebeuren’

Hamilton voorspelt voor Suzuka: ‘dit laten zij niet nogmaals gebeuren’

door Jarlo

Mercedes-coureur, Lewis Hamilton, heeft laten weten ervan overtuigd te zijn dat de vorm-dip van Red Bull in Singapore éénmalig zal zijn. Ook racewinnaar Carlos Sainz, en Lando Norris, zijn van mening dat Red Bull aankomend weekend tijdens de Grand Prix van Japan gewoon weer de favoriet zal zijn voor de winst.

Een indrukwekkende reeks van vijftien opéénvolgende overwinningen kwam voor het team van Red Bull tot een einde tijdens de Grand Prix van Singapore. Het team uit Milton Keynes kreeg de auto maar niet aan de praat op het Marina Bay Street Circuit.

De hele vrijdag werd er al geklaagd over de dramatische balans van de RB19. Deze problemen werden alleen maar bevestigd op de zaterdag en zondag. Tijdens de kwalificatie kwam Max Verstappen niet verder dan plek elf, en teamgenoot Sergio Perez bleef steken op een dertiende plek. In de race finishte Verstappen nog knap vijfde, Perez wist er nog een achtste plek uit te slepen.

Hamilton ziet Red Bull domineren bij Japanse Gp

Maar, zoals gezegd, gelooft Hamilton niet in een herhaling van Singapore. De Brit was duidelijk in zijn voorspelling van aankomend weekend.

"Het zou mij niet verbazen als ze de laatste paar races van het seizoen nog winnen. Singapore gaf ons de kans, en we deden het gewoon goed. Maar de Red Bull zal er ook in de rest van het seizoen goed voorstaan, en ze zullen heel, heel, heel moeilijk te verslaan zijn” 

Lewis Hamilton - Mercedes-coureur

Hamilton: ‘dat zou ongelofelijk zijn’

Ook benadrukte de Brit hoe leuk de Formule 1 wel niet kan zijn als scenario's, zoals we die zagen in Singapore, zich vaker zouden herhalen.

"Het is geweldig voor de F1 als Ferrari, McLaren, Mercedes en Aston Martin elke race ongeveer twee á drie tienden sneller zouden zijn, om hen (Red Bull) bij te kunnen houden in de race. Het racen dit jaar zou ongelooflijk zijn. Het zouden dan acht coureurs zijn die vechten voor de overwinning, een beetje zoals we zagen in Singapore met vier of vijf jongens die vochten voor de overwinning op een stratencircuit. Het laat zien wat voor potentie de F1 heeft om een ongelooflijke show neer te zetten", aldus de Mercedes-coureur.

0 reacties

Dit vind je misschien ook leuk